Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Χιονοδρομικό Κέντρο

Το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής άρχισε να λειτουργεί το 1988. Βρίσκεται στη θέση Ξηρόκαμπος, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πόλη των Καλαβρύτων. Ο ορεινός αυτός τόπος αξιοποίησε τις χιονισμένες βουνοπλαγιές του Χελμού που σε μεγάλη έκταση είναι καλυμμένες από έλατο-δάση. Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο από 1.650 έως 2.340 μέτρα.


Λειτουργούν επτά αναβατήρες, με συνολική δυνατότητα μεταφοράς 5.000 ατόμων ανά ώρα, που εξυπηρετούν 12 πίστες όλων των επιπέδων συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων. Ακόμη διαθέτει πίστες cross country ski, μονοπάτια ορειβατικού σκι και μονοπάτια πορείας και ορειβασίας. Υπάρχουν τρία κτίρια υποδοχής χιονοδρόμων και επισκεπτών για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό. Οι χώροι στάθμευσης είναι άνετοι, ενώ διαθέτει σταθμό Α΄ Βοηθειών, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού και σχολή σκι.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί καθημερινά κατά τη χειμερινή περίοδο, η οποία διαρκεί από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου. Οι επισκέπτες του κέντρου φθάνουν τους 100.000 κατά τη χειμερινή περίοδο και είναι στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας και όλων των επιπέδων γνώσης του σκι.

 

Πεζοπορία- Ορειβασία

Στα Καλάβρυτα δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό να διασχίσετε με τα πόδια ειδυλλιακά τοπία όπου το κλίμα είναι άκρως υγιεινό. Αυτή η άγρια ομορφιά είναι που θα σας ανταμείψει και θα σας χαρίσει απόλυτη ευεξία.
Πεζοπόροι και ορειβάτες με εμπειρία ή και ερασιτέχνες θα απολαύσουν τα βουνά των Καλαβρύτων, τα οποία είναι γεμάτα από μύθους, ομορφιές και ευχάριστα εμπόδια για όσους αρέσκονται στις δύσκολες αναβάσεις.

Από το χωριό Κέρτεζη μπορεί να γίνει ανάβαση στην κορυφή Τρεις Γυναίκες (1.795 μ.), ακολουθώντας μια ρεματιά που μας βγάζει στην κορυφογραμμή και στην κορυφή σε 2½ ώρες περίπου.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Είτε ερασιτεχνικά, είτε με διάθεση πρωταθλητισμού, οι πτήσεις στον ουρανό των Καλαβρύτων συγκινούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο κόσμο.

Απογειώσεις γίνονται από το Χιονοδρομικό Κέντρο, στις κεραίες, με προορισμό προσγείωσης είτε προς την Κοιλάδα των Λουσών είτε προς τα Καλάβρυτα & το Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας. Έτσι αν θελήσετε να απολαύσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς μη διστάσετε να επισκεφθείτε τα βουνά των Καλαβρύτων και να το απολαύσετε.

Καγιάκ-Rafting -Ποδηλασία

Ο ποταμός Λάδωνας μπορεί να θεωρείται από τους πιο δύσκολους στην Ελλάδα, προσφέρεται όμως και για αρχάριους, καθώς υπάρχουν έμπειροι εκπαιδευτές του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης, που εγγυώνται την ασφαλή κατάβασή σας. Σε συνδυασμό με το συναρπαστικό άγριο τοπίο, η περιοχή συγκαταλέγεται στις προνομιούχες για καγιάκ και rafting. Οι περιοχές στο Λάδωνα ποταμό και στη Λίμνη του Λάδωνα προσφέρονται και για Ποδηλασία.

Η ομορφιά της Φύσης θα σας αποζημιώσει και θα επιβεβαιώσει την επιλογή σας για συναρπαστικές εξορμήσεις στην γύρω περιοχή των Καλαβρύτων.